...

Türk Dili ve Edebiyatı

Ders Kayıtları Hakkında
12/09/2022
  1. Ders kayıt sürecinde seçmeli ders seçerken her öğrencinin kendi sınıfındaki seçmeli derslerden birini tercih etmesi gerekmektedir. Kredisi yeten öğrenci, kendi sınıfından bir seçmeli ders seçtikten ve dolayısıyla bu şartı sağladıktan sonra üst sınıflardan başka seçmeli ders tercih edebilir.
  2. Öğrenciler, istedikleri seçmeli dersi, o dersin kontenjanı dolduğundan dolayı seçemeyebilir. Bu durumda, aynı dönemde açılan ve kontenjanı müsait olan diğer seçmeli derslerden biri tercih edilmelidir.
  3. Alt sınıftan/sınıflardan seçmeli ders eksikliği bulunan öğrenciler, seçmeli ders tercihi yaparken öncelikli olarak seçmeli dersinin eksik bulunduğu dönemden ilgili dersi seçmeliler.
  4. Yaz okulundan alınan ve başarılı olunan dersin/derslerin henüz intibakı yapılmadığı ve dolayısıyla öğrenci ilgili dersten/dersten henüz muaf gözükmediği için ders kayıtları esnasında, yaz okulunda alınıp başarılı olunan ders/dersler de seçilmelidir. Ders kayıt süreci bittikten ve yaz okulu derslerinin intibakı yapıldıktan sonra bu durumdaki öğrencilere tekrardan ders kayıt hakkı tanınacak ve dolayısıyla öğrenci tekrardan ders seçebilecektir.